Forsvarer: Dømt far kan være ude om fem år

Både forsvarer og anklager er tilfredse med dommen til faren i Brønderslev-sagen.

Det var umiddelbart et skridt ned ad stigen, da landsretten valgte at ændre straffen til den 42-årige far i Brønderslevsagen fra forvaring til 11 år fængsel.

Alligevel er sagens anklager Margrethe Sanning ikke voldsomt utilfreds med afgørelsen.

- Det er klart, at vi jo gik efter at få ham idømt forvaring, men det er også klart, at sagen er et grænsetilfælde, siger hun.

- Derfor er det også tilfredsstillende, at han fik udmålt en lang fængselsstraf, siger anklageren.

At der med rette kan sættes spørgsmålstegn ved, om manden skulle idømmes forvaring for voldtægt af to af familiens børn og vanrøgt og vold mod de øvrige, begrunder anklageren således:

- Bestemmelsen om forvaring anvendes jo typisk i sager, hvor en person gentager en forbrydelse, han tidligere er dømt for.

I forbindelse med domsafsigelsen lagde landsretten netop vægt på, at den 42-årige mand ikke tidligere er straffet, samt at han ikke har begået overgreb mod andre end børnene i det uhumske hjem i Serritslev.

En retspsykiater har desuden i sagen udtalt, at det er "tvivlsomt", at faren er til fare for andre i en grad, der kunne berettige en forvaringsdom på ubestemt tid.

Farens forsvarer, Anne Mette Ovesen, var på sin klients vegne glad efter dommen.

- Jeg ved, at han er meget tilfreds med at have fået en tidsbestemt straf, for så har han en konkret dato at se frem til i forhold til at blive løsladt, siger hun.

Faren har siddet varetægtsfængslet siden februar sidste år, og de knap to i arresten skal fratrækkes dommen.

- Normalen er, at man kan prøveløslades efter totredjedele af straffen, så med lidt held kan han være ude om cirka fem år, siger Anne Mette Ovesen.

Efter dommen, som den 42-årige pletskæggede mand i sin skovmandsskjorte modtog uden at løfte et øjenbryn, blev han ført
tilbage til arresten.

Her skal han sidde, indtil han kan overføres til afsoning i Anstalten ved Herstedvester.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland