Forsvarer må bruge sexolog som vidne

Forsvareren til den 26-årige tiltalte mand i Skovsgaardsagen har fået lov til at føre en sexolog som vidne i ankesagen i landsretten.

Tirsdag begyndte ankesagen i Skovsgaarddrabet, hvor en 26-årig mand er idømt 12 års fængsel for drabet på Tina Olsen i hendes bopæl i Skovsgaard ved Brovst 2. juledag 2010 under en avanceret og eksperimenterende sexleg.

Første dag skulle retten tage stilling til, om forsvareren måtte føre et nyt vidne i landsretten. Der er tale om en kvindelig sexolog ved navn Else Olsen.

Forsvareren i sagen begrundede ønsket om at føre et ekstra vidne med, at det er en alvorlig sag, hvor alt skal prøves.

- Det er et område, som ingen af os i retten ved noget om, sagde forsvarer Michael Juul Eriksen i retten.

Anklageren mente, at vidnet var overflødigt, men landsretten slog fast i dagens kendelse, at man ikke kan afvise, at vidnets forklaring kan have en betydning for dommen, og derfor får forsvareren lov til at føre vidnet, selv om det er kommet sent frem i sagen.

Det nye vidne i sagen, sexolog Else Olsen, har tidligere udtalt sig til TV2/Nord omkring den farlige sexleg. Her kaldte hun kvælningssex for en farlig leg.

- Det er jo åbenlyst noget, man kan dø af, fordi man går ind og leger med bevidstheden og går ind og leger med vejrtrækningen, sagde Else Olsen tilbage i september 2011, hvor Skovsgaardsagen kørte for byretten i Hjørring.

Hun slog dog fast, at hun var overbevist om, at det var en form for sex, som mange danskere eksperimenterede med.

- Jeg tror altså, at en stor del af danskerne gør det. Jeg vil tro, at måske 25 procent af de voksne parforhold har leget med noget i den samme stil eller har dyrket den her form for seksualitet.

Det næste der sker i ankesagen om Skovsgaarddrabet er, at den 26-årige mand skal afgive sin forklaring. Landsretten forventer at kunne afsige dom i sagen mandag.


Seneste nyt

fra Nordjylland