Forsvarer: Nu kan han komme videre i sit liv

Forsvareren er tilfreds med, at Rebild-faren fik en tidsbestemt straf. Han siger, at hans klient nu kan se en ende på sagen.

Forsvareren i Rebild-sagen, Leif Staal, er godt tilfreds med Vestre Landsrets afgørelse torsdag. Her valgte landsretten at ændre byrettens forvaringsdom og i stedet idømme den 56-årige mand fængsel i tolv år.

Den 56-årige havde valgt at anke byrettens dom, og forsvareren havde krævet, at manden i stedet blev frifundet. Leif Staal kalder dagens dom for det næstbedste resultat:

- Jeg procederede primært for frifindelse, men subsidiært for en tidsbestemt straf. Og når det ikke kunne blive en frifindelse, synes jeg at denne dom er et tilfredsstillende resultat, sagde Leif Staal umiddelbart efter domsafsigelsen.

Faren blev ved landsretten dømt for groft seksuelt misbrug af otte børn. Seks af børnene er hans egne.

Den 56-årige familiefar blev anholdt i september for over halvandet år siden og har siddet varetægtsfængslet siden. Og ifølge mandens forsvarer, betyder dommen, at hans klient nu kan se en ende på sagen:

- Det betyder, at han kan komme videre i sit liv nu, fordi han kan se en ende på den straf, han har fået. Han kan se en dato for, hvornår han er færdig med at afsone, selvom det er langt ude i fremtiden. Og så er der jo også mulighed for prøveløsladelse, siger Leif Staal.


Seneste nyt

fra Nordjylland