Forsvaret vil have flere kvinder til at hoppe i trøjen

Forsvaret havde fredag inviteret til national inspirationsdag for kvinder på Aalborg Kaserner.

Antallet af fastansatte kvinder i Forsvaret er steget med 17 procent i Nordjylland siden 2014, men militæret ser stadig gerne, at flere kvinder hopper i trøjen.

Derfor havde de fredag inviteret alle interesserede kvinder til en national inspirationsdag på Aalborg Kaserner. Her mødte 31 kvinder over 18 år op for at snuse til livet i Forsvaret.

 
 
Foto: Steven Vikkelsø Andersen

- Det har været helt vildt fedt at prøve. Jeg har overvejet, om jeg vil ind og bruge min værneret i hæren eller i Beredskabsstyrelsen, og så ville jeg herind og se, om det var noget for mig, siger Miriam Nyborg Rosenkrans Lind, der går i 3.g på gymnasiet i Thisted.

Udover en generel introduktion til arbejdet i Forsvaret og de forskellige jobmuligheder, skulle de deltagende kvinder iføres uniform og camouflage og en tur ud i øvelsesterrænet.

 
 
Foto: Steven Vikkelsø Andersen

- Det er super vigtigt, at pigerne her i dag får lært om, hvad Forsvaret at tilbyde. Vi skal give dem lyst til at søge værnepligten. Kvinder har typisk en masse spørgsmål, og dem kan de få stillet i dag, siger Janni Bülow Frandsen, der er airplanner hos Flyvevåbnet i Karup, og som er med til at stå for inspirationsdagen, og fortsætter.

- At være kvinde i Forsvaret er ikke så meget anderledes end at være kvinde andre steder på arbejdsmarkedet. Der er selvfølgelig rigtig mange mænd i branchen, men som kvinde passer du lige så meget ind som andre steder. Der er ligestilling i Forsvaret, man har et super godt sammenhold, uanset om man er mand eller kvinde.

 
 
Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Seneste nyt

fra Nordjylland