Forsvarsforlig: Frederikshavn Kommune troppede op på Christiansborg

Torsdag besøgte en gruppe fra Frederikshavn Kommune Forsvarsudvalget på Christiansborg for tale om udviklingen i flådestationen i Frederikshavn.

Opdateret 16:36.

Da de første tanker om et nyt forsvarsforlig for nyligt blev luftet, blev der lagt op til, at der skulle flyttes arbejdspladser fra flådestationen i Frederikshavn til Korsør. 

Nu har en delegation fra Frederikshavn Kommune med borgmester Birgit S. Hansen (S) i spidsen givet sit til, at udviklingen forbliver i Frederikshavn. Derfor rykkede Frederikshavn Kommune torsdag ind på Christiansborg til et møde i Forsvarsudvalget. 

- Vi fornemmer, at der er kræfter, der ønsker at rykke afgørende på balancen mellem vores flådestationer. Og vi mener, den nordjyske side af sagen mangler at blive beskrevet, fortæller Birgit S. Hansen i en pressemeddelelse. 

Ingen garanti til Frederikshavn

Forhandlingerne om forsvarsforliget er endnu i gang, og selvom den frederikhavnske ikke havde en god fornemmelse efter mødet, fik hun ingen garanti på, at Frederikshavn ikke mister arbejdspladser.

- Jeg synes, at vi blev lyttet til, og vi havde heller ikke regnet med at få nogen lovning på ikke at miste arbejdspladser. Der var en, der sagde, vi ikke skulle være nervøse, men det kan vi ikke bruge til noget, siger Birgit Hansen til TV2 Nord.

En af de folketingspolitikere, der tog i mod borgmesteren, var Torsten Schack (V). Han lagde vægt på, at forsvarsforliget kommer til at tilføre flere penge til Forsvaret, men han kan ikke give nogen garanti for, at Frederikshavn ikke mister arbejdspladser.

- Vi er i den situation, at vi kommer til at bruge flere penge på Søvørnet. De konkrete detaljer er dem, der er forhandles om i øjeblikket. De enkelte marginaler vil jeg ikke lægge hovedet på blokken for, siger Torsten Schack.

Som vært for Flådestation Frederikshavn er Frederikshavn Kommune også vært for cirka 2.000 forsvarsarbejdspladser. 


Seneste nyt

fra Nordjylland