Forsvarsministeren aflagde visit hos nordjysk rumfartsvirksomhed

GomSpace i Aalborg fik tirsdag besøg af forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Det er ikke hver dag, Christiansborg-politikerne lægger vejen forbi virksomheder i Aalborg - og det er da slet ikke hver dag, at selveste forsvarsministeren gør det.

Men tirsdag fik en af Aalborgs hastigst voksende virksomheder, GomSpace, fornemt besøg af forsvarsminister Claus Hjørt Frederiksen (V). GomSpace er på få år gået fra 30 til 100 ansatte og har for nylig åbnet kontor i Singapore for at følge med efterspørgslen på deres satelitter. 

Besøget skete som led i et samarbejde mellem Forsvarsministeriet og GomSpace. Sidste år leverede GomSpace nemlig en nanosatellit til overvågning af Arktis - og tirsdag kvitterede ministeren så med et besøg i virksomhedens nye, store lokaler i Aalborg.

Besøget bød på en rundvisning i kontorerne og et møde mellem ministerne og administrerende direktør i GomSpace, Niels Buus. 

- Det er jo fantastisk at møde virksomheder, der ligger i den yderste og mest avancerede teknologiske udvikling. Og specielt den måde, virksomheden er blevet skabt på - at det er nogle studerende, der har fået greb om det kommercielle, det er jo godt for Danmark, og det er også godt for virksomheden, sagde Claus Hjort Frederiksen om besøget.

Udover GomSpace var Forsvars-ministeren også forbi de nordjyske virksomheder Hydrema og Skywatch. (...)


Seneste nyt

fra Nordjylland