Forsyning skærper indsatsen mod klunsere

05:32

Tyverier fra genbrugspladser er nu så stort et problem, at Aalborg Forsyning skærper indsatsen mod udspekulerede gerningsmænd.

For år tilbage var Aalborg Forsyning klar til at ophæve forbuddet mod at tage ting med hjem fra genbrugspladsen, men de planer er nu skrinlagt, og i stedet skærper kommunen nu indsatsen mod klunsning. 

Tyverier fra genbrugsstationer - også kendt som klunsning - har været et kendt fænomen i mange år, og er forbudt. Men hvad der er skrot for nogle, kan være en guldgrube for andre, og derfor kæmper de på genbrugspladsen i Nørresundby mod en stigning i organiseret tyveri fra pladsen. 

- Nogen holder øje med vores opsynsfolk på pladsen, og nogen sørger for at være, hvor de ikke ser. Lynhurtigt bliver der åbnet en dør på en kassebil eller andet, og så forsvinder der to-tre skærme på 15 sekunder, siger Kim Østervig, der er driftsleder hos Aalborg Forsyning.

Seneste tiltag i kampen mod tyvene er flere skilte, med et klart budskab til de besøgende på genbrugspladsen. Det er typisk elektronik, metal og møbler, klunserne går efter, og kreativiteten og ihærdigheden er stor.  

For bare to år siden blev det faktisk undersøgt, om klunsning skulle lovliggøres. Den daværende renovationschef var klar til at give klunsere fri adgang på genbrugspladserne, men efter en omfattende analyse til 350.000 kroner af fremtidens genbrug, valgte kommunen at droppe planerne.  

- Jeg tror, de fleste folk har en formodning om, at den værdi, der er på en genbrugsplads skal komme os alle sammen til gode, og ikke kun være til enkeltpersoner, der for egen vinding ønsker at fjerne ting fra en genbrugsplads, siger Jens Boye fra Aalborg Forsyning.

Flere nyheder fra TV2 Nord