Fortidsfuglen lander i Ørnereservatet

Ny udstilling i Ørnereservatet fokuserer på dinosaurtidens fugle. Foto: PR

Ny udstilling i Ørnereservatet fokuserer på dinosaurtidens fugle. Foto: PR

1 af 2

Ørnereservatet åbner sæsonen med en udstilling om fortidsfuglen, der viser relationen mellem dinosaurerne og nutidens rovfugle.

Det kan umiddelbart være svært at se ligheden mellem Ørnereservatets lynhurtige og elegante rovfugle og fortidens kolossale dinosaurere – men den er der.

For 20 år siden tog udgravningen af fossiler, der beviser, at der var fjer på dinosaurerne, for alvor fat, og siden har videnskaben slået slægtskabet fast. Forskningsresultater, som Ørnereservatet gennem årene har fulgt med stor interesse, og det munder nu ud i en udstilling om fortidsfuglen.

- Vi har rekonstrueret fortidsfuglen og lavet en ny udstilling om relationen til dinosaurerne. Gæsterne bliver ført 120 millioner år tilbage i tiden og kan ved selvsyn se lighedspunkterne mellem fortidsfuglen og de rovfugle, de oplever under vores forevisning, siger Peter Frank Wenzel, indehaver af Ørnereservatet.

Fortidsfuglen er én af de tidligst kendte fugle, og den markerer et skelsættende udviklingstrin mellem dinosaurere og nutidens rovfugle. Den har ingen lang, knoglet hale som sine dinosaurforfædre, men en fjerhale og store vinger med kraftige fjer, som man kender det fra nutidens fugle.

- Den nye udstilling har været to år undervejs, og nu glæder vi os meget til at vise vores rekonstruktion af fortidsfuglen frem og lade vores gæster konstatere relationen til vores rovfugle ved selvsyn, siger Peter Frank Wenzel.

Ørnereservatet åbner den nye sæson 19. marts 2016.

Flere nyheder fra TV2 Nord