Fortsætter sultestrejke

15 syrere går nu ind i det fjerde døgn med sultestrejke på Brovst Asylcenter. De vil presse myndigheder til at afklare deres sager hurtigt.

De 15 syrere har samlet sig i kælderen på asylcenterets afdeling i Brovst. Her har de siden tirsdag kun indtaget vand, te og kaffe.

Asylcenteret har nu, som reglerne foreskriver, iværksat sundhedsfaglig overvågning af de sultestrejkendes tilstand.

- I dag har vi registreret dem og vejet dem. Vi har også målt deres blodtryk, og selvom man godt kan mærke, at de ikke spiser, så er det endnu ingen fare på færde, siger sygeplejerske ved Brovst Asylcenter.

Flere af syrerne har siddet i asylcenteret i årevis. Nogle fordi de venter på at få deres sag afgjort i Udlændingeservice. Andre fordi de har fået afslag på ophold men ikke kan rejse hjem på grund af urolighederne i Syrien.

- Det er selvfølgelig uheldigt, at folk risikerer at sidde i asylcenter i årevis, og derfor skal vi også se på, om vi kan gøre det bedre. Vi har sørget for, at børn kan gå i skole, mens de venter, og vi skal måske også se på, om de voksne kan få lov at arbejde, men jeg synes ikke, at det er rimeligt, at de sultestrejker, siger folketingsmedlem for Socialdemokraterne Bjarne Laustsen.

De sultestrejkende siger, at de fortsætter strejken, indtil der kommer en konkret løsning fra myndighedernes side.


Seneste nyt

fra Nordjylland