Fortsat bekymring efter politi-lukning

Himmerlands Udviklingsråd kritiserer nu i et åbent brev til politidirektør Elsemette Cassøe lukningen af politistationen i Løgstør.

Borgerne i området er bekymrede, idet responstiden for politiets udrykninger er længere, end den ifølge borgerne burde være.

Allerede tilbage i februar 2010 henvendte Himmerlands Udviklingsråd sig til politimydigheden og gav udtryk for deres synspunkter vedrørende lukningen af politistationen i Løgstør og beslutningen om at samle politiets ressourcer i Hobro.

Et af hovedsynspunkterne var, at en placering i Hobro ikke var optimal for en god politimæssig dækning af Vesthimmerland.

I dag er opfattelsen omkring placeringen den samme.

- Vores bekymring vedrørende den politimæssige dækning af Vesthimmerland er ikke blevet elimineret. Vi kan konstatere, at den gennemsnitlige responstid i Vesthimmerland er 17.31, jfr. TV2Midtvest d. 13. juni. Til sammenligning er responstiden i Rebild 14.20 og i Mariagerfjord 11.04. Det understreger, at den politimæssige betjening af Vesthimmerland er ringere end i vore nabokommuner, og det er vi selvsagt ikke tilfredse med, lyder det i brevet fra Himmerlands Udviklingsråd til politidirektøren.

Politiet er en afgørende faktor i at skabe trygge rammer i lokalområderne. Denne tryghed skabes ikke i tilstrækkelig grad ved at have lokal bemanding i dagtimerne.

- Der skal mere til. Det må være en ledelsesmæssig udfordring, at forbedre betjeningen i Vesthimmerland, mener Klavs Bojsen, der er bestyrelsesformand i Himmerlands Udviklingsråd.


Seneste nyt

fra Nordjylland