Fortsat fald i nordjysk ledighed

14.261 fuldtidsledige i Nordjylland i november 2013.

Ledigheden har nu været faldende uafbrudt i over 3 år i Nordjylland. I november måned faldt ledigheden med 7,5% og det svarer til 1.151 færre ledige nordjyder på et år. På landsplan faldt ledigheden med 7,0%.

- Det er dejligt, at ledigheden fortsætter nedad. Det er vigtigt, at beskæftigelsessystemet fortsætter det gode arbejde med at sikre, at flere går fra ledighed til beskæftigelse - især med udsigt til lidt bedre tider på arbejdsmarkedet i løbet af 2014 , udtaler Egon Sørensen, Formand for Beskæftigelsesrådet Nordjylland.

Sæsonkorrigeret viser tallene, at der var 151.926 ledige på landsplan i november måned. Det er 300 flere end i oktober måned. I Nordjylland var der 15.085 ledige sæsonkorrigeret i november måned. Det er 66 flere end i oktober måned.

Ledigheden er faldet i næsten alle nordjyske kommuner. Ledigheden er i absolutte tal faldet mest i Hjørring, hvor der er 308 færre i ledighedskøen end i november sidste år. Det svarer til et fald på 16,3%. Læsø har haft det største procentvise fald i ledigheden med et fald på 35,7% det seneste år.


Seneste nyt

fra Nordjylland