Fortsat kæmpe underskud i lokal bank

Den nyfusionerede bank Fjordbank Mors kæmper en hård kamp. Banken har tabt 27 millioner kroner efter skat i løbet af årets første tre måneder.

Morsø Bank og Morsø Sparekasse fusionerede den 1. november sidste år til Fjordbank Mors, og den nye bank har haft en hård start.

Sidste år kom banken ud med et underskud på 127 millioner efter skat, og havde ellers meldt ud, at de forventede en væsentlig forbedret indtjening allerede i 2011. Men de første tre måneder i år er nedturen altså fortsat. 

Fjordbank Mors har i første kvartal nedskrevet lån og tilgodehavender med knap 61 millioner kroner. Det svarer til 0,6 procent af bankens samlede lån og garantier. Inklusive tidligere perioder har banken nu nedskrivninger svarende til 7,6 procent af bankens udlån og garantier.

Det er især bankens kunder inden for landbrug og ejendomme, der belaster bankens regnskab.

- Vi er i gang med en proces, hvor vi trimmer banken og ønsker at gøre den mindre. Samtidig arbejder vi hårdt på at opnå et tilfredsstillende resultat for 2011. Derfor er det naturligvis ærgerligt, at vi ikke kan offentliggøre positive tal efter de første tre måneder. Men nedskrivninger kan altså ikke periodiseres, men skal naturligvis foretages når den givne hændelse indtræffer, siger ordførende direktør Peter Christensen, der forventer, at nedskrivningerne bliver mindre i de næste 3 kvartaler.


Seneste nyt

fra Nordjylland