Fortuna Hjørring bankede FC Thy

Nordjyllands to bedste kvindefodboldhold mødtes lørdag.

Nordjyllands to bedste kvindefodboldhold mødtes lørdag til nordjysk opgør. FC Thy tog på hjemmebane i Thisted imod de forsvarende danske mestre, Fortuna Hjørring.

Da de to hold mødtes i Hjørring, vandt Fortuna med 5-1. Men Thy-pigerne troede på det, inden fløjten lød - seneste hjemmekamp vandt FC Thy nemlig med 4-0. Hør pigernes kampråb her:

Og det var da også lige før, at FC Thy var kommet på måltavlen i første minut. Malene Sørensen misbrugte dog den store chance, og i stedet satte de forsvarende mestre sig på kampen og trykkede hjemmeholdet i bund.

Hjemmeholdet holdt stand i 23 minutter, inden det lykkedes for Sanni Fransii at bringe gæsterne foran 1-0 efter flot forarbejde af Caroline Møller Hansen. Se den flotte scoring her:

Resten af halvlegen stod der Fortuna på det hele, og efter 34 minutter kom næste scoring - en flot et af slagsen - og sjældent, man ser så flot et velplaceret hovedstød som Sara Holmgaards til 2-0. Se hovedstødsmålet her:

Inden halvlegen havde Florentina Olar bragt Fortuna foran 3-0.

Fortuna Hjørring sad også på det hele i anden halvleg. Det blev 4-0 ved Fortunas brasilianske spiller Tamiras De Britto, og hun scorede også Fortuna Hjørrings femte mål på straffespark.

Fortuna fik scoret to mål mere, 6-0 ved Caroline Møller Hansen, og 7-0 ved Ida Guldager - og dermed vandt Fortuna det nordjyske opgør med 7-0.

For Fortuna Hjørrings Frederikke Thøgersen var det en helt speciel kamp. Hun spillede nemlig alle ungdomsårene i Thisted og stoppede først i 2013 med en guldmedalje da Thisted FC vandt det danske mesterskab for U-18 hold.

Derefter flyttede hun til Fortuna Hjørring, hvor det også er blevet til et dansk mesterskab, og derudover er Frederikke Thøgersen også fast på det danske A-Landshold. Hør her, hvad hun sagde efter kampen om at være tilbage på sin gamle hjemmebane:

Selvom FC Thy-pigerne gjorde, hvad de kunne i dagens kamp, var de nærmest overmatchet i kampen mod de forsvarende danske mestre. Hør her, hvad anfører Mathilde Kjelgaard sagde efter slutfløjtet:

Det var FC Thys femte nederlag, men det får ikke træner Torben Overgaard til at ryste i bukserne. Holdet har gjort store fremskridt, det er blevet til to sejre i ligaen indtil nu, og selvom det blev til et stort nederlag lørdag er træneren fortrøstningsfuld:

Fortuna Hjørring er som sædvanlig, fristes man til at sige, med i toppen af 3F Ligaen, og Fortuna slås også som sædvanlig med Brøndbys piger om førstepladsen i ligaen. I dag kunne sejrsbrølet lyde over FC Thys hjemmebane