Fortuna i spidsen efter storsejr

Fortuna Hjørring har erobret 3F Ligaens førsteplads efter sejr på 4-0 over Skovbakken tirsdag aften.

Kampen om guld og sølv i kvindernes 3F Liga i fodbold er som altid tæt, og den står også i år mellem Fortuna Hjørring og de evige rivaler fra Brøndby.

Lige nu er det dog Fortuna, der kan se på tabellen med størst tilfredshed efter deres sejr tirsdag aften, som har bragt nordjyderne op på ligaens førsteplads. Fortuna Hjørring er lige nu et enkelt point foran Brøndby, som dog har spillet en kamp mindre.

Det var Skovbakken, der måtte lide et nederlag tirsdag aften i Hjørring. Her blev de blågule fra Århus slået med 4-0, blandt andet efter en dobbelt dukkert i det 10. og 11. minut.

Her var det først Florentina Olar og straks efter Frederikke Thøgersen, der scorede for Fortuna, og så stod der altså 2-0.

Fortuna Hjørring kørte derfra kampen stilsikkert hjem, men efter henholdsvis 82 og 86 minutters spil satte hjemmeholdet trumf på, da først Caroline Rask scorede til 3-0, og Tamires Di Britto rundede opvisningen af med sit mål til 4-0.

Brøndby og Fortuna mødes i slutspillets sidste kamp lørdag 17. juni i Brøndby. Det formodes at begge hold er stærke nok til ikke at sætte point til inden da, og da Brøndby lige nu er en kamp bagud, vil det sige, at Brændby er i spidsen med to point, inden det, der bliver en decideret DM-finalekamp.

Med sejren tirsdag har Fortuna i øvrigt sikret sig at skulle spille Champions League - eller som minimum kvalifikaton til Champions League - i næste sæson. I denne sæson nåede Fortune Hjørring kvartfinalen i den prestigefyldte europæiske turnering, inden de blev slået ud af Manchester City med samlet 2-0.