Fortuna og efterskole satser på fodboldtalenter

Foto: TV2/Nord

Fortuna Hjørring har indgået en samarbejdsaftale med Aabybro Efterskole der betyder, at pigerne fra næste skoleår kan kombinere et efterskoleophold med fodboldtræning på eliteniveau.

Nu kan piger fra 13-17 år både gå på efterskole i Aabybro samtidig med, at de kan træne fodbold på højt niveau. Fortuna og Aabybro Efterskole har nemlig indgået et samarbejde. Det oplyser Fortuna Hjørring på sin hjemmeside. Begge parter ser mange fordele ved aftalen:

- Vi vil nu kunne tilbyde vores elever fodboldudvikling på højeste niveau og forventer, at det vil styrke interessen for at vælge Aabybro Efterskole blandt de mange tilbud på området, siger Aabybro Efterskoles souschef Esben Sevelsted Mathiasen.

Aabybro Efterskole har i forvejen et samarbejde med AaB om elitetræning for drengene på skolen.

Det kommende samarbejde mellem Aabybro Efterskole og Fortuna kommer til at bestå i, at Fortuna stiller trænere til rådighed for efterskolen mindst én gang ugentligt. Fortuna-spillere, der går på efterskolen, og eventuelt andre talenter vil desuden komme til træning i Fortuna én gang ugentligt.

Fortuna vil desuden bistå Aabybro Efterskole med at tilrettelægge træningsplaner for hele skoleåret.

- Nu kan Fortunas talentfulde piger tage på efterskole uden et afbræk i deres fodboldudvikling. Samtidig får Fortuna kontakt med talentfulde piger fra Nordjylland og fra andre dele landet, som måske kunne tænkes at fortsætte deres uddannelse i Nordjylland og udvikle deres fodboldspil i Fortuna, siger Fortunas formand, Jette Andersen.