Forundersøgelse til Skagen Kulturhus

En forundersøgelse skal afdække mulighederne for at omdanne Kappelborgskolen til et visionært kulturhus i Skagen. Realdania støtter forundersøgelsen med en million. kroner

<b>Kulturhus i det centrale Skagen</b>
Frederikshavn Kommune har det seneste år udviklet projektet mod etablering af et kulturhus, placeret smukt i det centrale Skagen. Huset skal rumme bibliotek, musikskole, biografteater, folkeoplysning, åbne værksteder, udstillings- og mødelokaler, netcafé, café samt en række øvrige kommercielle, private aktiviteter.

- Det nye kulturhus vil få stor betydning for bosætningen og kulturlivet i Skagen. Kappelborg skal være et centralt samlingspunkt for borgere og for byens gæster i bred forstand. Både det lokale mødested og huset med internationale aktiviteter, som understøtter Skagens image i dag og i fremtiden, siger Erik Sørensen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

- Vi har store forventninger til, at Kappelborg vil blive det funktionelle og bymiljømæssige samlingspunkt i Skagen - og samtidig en port og indgang til Skagen. Det er kort sagt vores ambition at udvikle et hus, der er kendt i Danmark og ud over landets grænser, siger Erik Sørensen.

<b>Forundersøgelse</b>
Forundersøgelsen vil omfatte fire centrale temaer:
En undersøgelse af bygningernes bevaringsværdi
En analyse af Kulturhusets oplevelsesværdi for forskellige interessegrupper og hvordan de kommercielle tiltag kan skabe værdi for byen
En analyse af det kreative potentiale og de nyskabende muligheder
En byrumsanalyse, der skal sætte fokus på kulturhuset kobling til byen

<b>Mange kvadratmeter</b>
Kappelborg - Skagen Kulturhus får et nettoareal på 4.800 kvadratmeter.

<b>Lokal folkeafstemning</b>
Planerne om et kulturhus i Skagen har været længe undervejs, og i 2007 blev det ved en lokal folkeafstemning i byen besluttet at inddrage den tidligere Kappelborgskolen, der blev nedlagt i 2005, til formålet.

<b>Hvis du vil vide mere:</b>
Læs mere på projektets hjemmeside www.kappelborg-skagen.dk

Flere nyheder fra TV2 Nord