Fox: Ingen nedrykning

Står det til Frederikshavn Fox's formand skal turen tilbage til Håndboldligaen ikke være let. Hun mener nemlig, at der i fremtiden ikke bør være noget ligahold, der rykker direkte ned. Og det selvom holdet i lørdags rykkede ned i den næstbedste række.

- Forskellen på at være i ligaen og 1. division er i dag blevet så stor, at det til en hver tid bør være de tolv bedste hold, der spiller i ligaen. Det vil give en mere fair liga og en mere retfærdig planlægning, siger Pia Vanggaard, formand i Frederikshavn Fox til TV2/Nord.

Klubben har levet de sidste sæsoner som elevatorhold, hvor klubben er rykket op og ned mellem 1. division og ligaen. Og igen næste må Fox-pigerne en tur ned i 1. division dog med udsigt til en hurtig oprykning igen næste år. Derfor kan udmeldingen lyde som et selvmål.

- Hvis jeg prøver at se nøgtern på det, så mener jeg, det er mere korrekt, det er de tolv bedst placerede hold, der spiller i ligaen, forklarer Pia Vanggaard, der mener, at frederikshavner er blandt landets tolv bedste.

I Dansk Håndbold Forbund forstår formand, Per Rasmussen ikke udmeldingen. Han mener forslaget vil være med til at fjerne det sportslige fra håndbolden.

- Det er da aldrig rart, at vide at man er blandt de tre til fire hold, som er i fare for at rykke ned, men det er nu engang virkeligheden i sportens og dermed håndbolds verden, siger han til TV2/Nord.

Sporten er der jo stadig væk, for det gælder jo stadig om at vinde kampene. Og du vil altid kunne rykke op, hvis du er god nok, slutter Pia Vanggard.

Flere nyheder fra TV2 Nord