Den spæde start som model

FRA BONDEGÅRD TIL CATWALK


Josefine Lynderup Krogsgaard er en vaskeægte bonderøv. Hun har det allerbedst ude i naturen iført gummistøvler og lidt snavs på tøjet. Nu er hun på vej ind i en ukendt verden, hvor gummistøvlerne skal skiftes ud med tårnhøje stiletter. TV2 Nord har fulgt Josefines spæde start som model hos Unique Models, som spår hende en stor international karriere.

Josefine har efterårsferie. Hun er taget på tøsetur til København med sin mor, Lone. De skal i Tivoli og se græskarrene, og så skal de selvfølgelig shoppe på strøget.

Ude foran Illums Bolighus bliver Josefine pludselig prikket på skulderen. Bag ved hende står en ung kvinde. Hun hedder Rikke, og hun fortæller, at hun kommer fra modelbureauet Unique Models. Hun spørger Josefine, om hun allerede er model.

Josefine er helt paf, og i et kort øjeblik kan hun hverken huske, hvad hun hedder, eller hvor gammel hun er.

Rikke vil have Josefine med hen på bureauet, så de aftaler at mødes der næste dag.

Josefine og mor-Lone er på udebane, da de ankommer til Unique Models' kontor. De ved ingenting om modelbranchen, og Josefine har aldrig drømt om at blive en del af den.

Det laver Unique Models lynhurtigt om på, og da Josefine og mor-Lone forlader bureauet, har Josefine en kontrakt i hånden.

- Vi tager hjem, og er meget mundlamme. Vi ved nærmest ikke, hvordan vi skal reagere. Jeg har aldrig drømt om at blive model, men kort tid efter skriver jeg under på kontrakten, og så er jeg ligesom inde i den verden, sige Josefine.

En helt ny verden


Modelverdenen er langt fra den verden, som Josefine lever i til daglig.

Josefine er født og opvokset på en gård i den lille by Grindsted, som ligger uden for Aalborg. Her bor hun sammen med sin mor, elve heste og to hunde.

Josefine har redet lige siden hun var en helt lille pige, og hver dag bruger hun flere timer ude i stalden.

- Det er fantastisk at være ude i naturen og bare være sig selv, blive lidt beskidt og hygge sig med hestene.

Nogle dage rider hun flere af hestene, og andre dage når hun det ikke. Sådan er dagene ofte efterhånden. Josefine bruger nemlig også meget tid på skolen, og hver søndag arbejder hun på en gård, hvor hun passer køer.

- Det kan godt nogen gange være lidt svært at få det hele til at passe sammen, når man gerne vil så meget og har mange store drømme og ambitioner, fortæller Josefine.

Josefines allerstørste drøm er at blive udenrigskorrespondent. Derfor har hun i flere år ikke været i tvivl om, at hun efter niende klasse skal på gymnasiet og efterfølgende læse statskundskab og journalistik på universitet.

Tvivlen sniger sig dog langsomt ind, for nu er hun jo blevet præsenteret for en helt ny verden.

Møde hos Unique Models

Model to be


quote Det er helt vildt, og jeg er virkelig glad for, jeg har fået den her mulighed, men det ændrer også på nogle andre ting

Josefine Lynderup Krogsgaard

Josefine blev opdaget af Unique Models i efteråret 2016. Dengang var hun kun 14 år. Siden da har modelbureauet fulgt Josefine tæt, og hun har været til en del møder, hvor hun bliver målt og vejet.

Nu er Josefine ved at nå en alder, hvor hun kan begynde at arbejde som model. Derfor er hun nu kommet i det såkaldte development-forløb hos Unique Models, hvor hun bliver lært op som model.

- Det er helt vildt, og jeg er virkelig glad for, jeg har fået den her mulighed, men det ændrer også på nogle andre ting. Altså jeg har mindre tid til andet, og jeg skal lære at prioritere, hvilket kan være meget svært, siger Josefine.

Inden Josefine kan begynde at arbejde som model, skal hun blandt andet på skuespillerkursus, gå-kursus og til fotosessions.

Gå-kursus

Fra gummistøvler til stiletter


quote Det var svært at få de lange ben til at rette ind og få det til at se okay ud

Josefine Lynderup Krogsgaard

Som en del af Development-forløbet er Josefine på gå-kursus i København. Hun har købt sig et par stiletter med en hæl på ti centimeter, som giver hende en højde på 190 centimeter.

- Jeg var lidt nervøs, for jeg vidste ikke så meget om det. Det var svært at få de lange ben til at rette ind og få det til at se okay ud. Det er noget helt andet end at gå i gummistøvler og ridestøvler.

Josefine klarer gå-kurset uden at brække anklerne, og lærer at gå catwalk som en ægte topmodel. Hun får også lavet en video, så potentielle bookere kan se, hvordan hun går.

- Det føles mærkeligt at komme gående mod kameraet. Jeg tænker, at det er nu, det gælder, og det er dét, der skal bruges, siger Josefine.

Videoen skal eksempelvis bruges, hvis Josefine ikke har mulighed for at besøge bookerne.

Gå-kurset er den sidste del af Josefines oplæringsforløb. Herefter skal hun have taget billeder, som skal på Unique Models' hjemmeside.

Fremtiden

En stor international karriere


quote Unique Models spår mig en stor international karriere. Jeg forstår det ikke. Jeg er jo ikke mere unique end andre

Josefine Lynderup Krogsgaard

I løbet af få måneder er Josefine kommet tættere på en verden, som er langt fra den, hun kommer fra. Dagene i stalden med hestene bliver færre, imens dagene på farten som kommende model bliver flere.

Selvom Josefine ikke kender noget til den verden, hun er på vej ind i, er hun meget bevidst om, hvad hun vil ofre for at blive en del af den.

- Jeg ved, der er mange forventninger til unge piger som jeg, men jeg prøver så vidt muligt at sige til mig selv, at jeg er, som jeg er, og hvis nogen siger, jeg skal forandre mig, så vil jeg sige nej, siger Josefine.

Det vigtigste for Josefine har altid været at få en god uddannelse, men hvis chancen byder sig inden for modelverdenen, vil hun gribe den.

- Jacqueline Friis-Mikkelsen (red. direktør for Unique Models) har eksempelvis sagt, at hun spår mig en stor international karriere, og det kunne da være fedt at rejse rundt i verden og måske gå en catwalk i New York. Lige nu er jeg bare spændt på, om der er nogen, der vil bruge mig, siger Josefine.

Det finder Josefine snart ud af. I løbet af april 2018 kommer hun op på Unique Models' hjemmeside, og så kan kunderne booke hende.

 

Artiklen er blevet til på baggrund af tv-programmet "Fra bondegård til catwalk", der vises på TV2 Nord Salto onsdag den 11. april klokken 19.50.​

Mandag den 9. april besøgte Josefine magasinet Nordliv. Her fortalte hun, hvordan det går hende nu - fire måneder efter, programmet blev optaget. Se det HER.

Fotograf: Anders Ekström

Tilrettelæggelse: Sophie Schou

Tekst: Sophie Schou