Fra Catalonien til Østerild

Vindmøller: Kvindelig dokumentarist fra Spanien på plads i Østerild Klitplantage

Det ene øjeblik nusser hun sin otte måneder gamle søn og giver ham mad. Det næste øjeblik laver hun film til nettet om aktivisterne, som for tiden holder til i Østerild Klitplantage.
42-årige Yolanda Albalat fra Barcelona i Spanien har været på farten til verdens miljøbrændpunkter i flere år. Lande som for eksempel England, Irland og Indien er det blevet til. Og nu er hun endt i Danmarks nordvestlige hjørne, hvor hun støtter og dokumenterer forskellige miljøaktivisters kamp imod den planlagte fældning af 266 hektar af Østerild Klitplantage.
- Jeg tror på, at hvis man vil ændre noget her i verden, bliver man nødt til at være ændringen, siger hun med hentydning til de aktivister, som i interimistiske lejre for tiden bor i Østerild Klitplantage, og fortsætter:
- Jeg er her også fordi jeg er filmproducent. Jeg vil have, at verden får at vide hvad der foregår her.
Men Yolanda er ikke alene på sin rejse til Danmark. Hendes søn, Heimdal, er hele tiden lige i nærheden og kræver også sin del opmærksomhed. Flere gange i løbet af dagen må hun give sin spæde søn mad og for en stund lade miljø være miljø.
- Jeg er sikker på, at han får noget med sig fra den her tur. Jeg tror ikke, han vil kunne huske noget herfra, da han kun er 8 måneder gammel, men hans gener vil huske det, siger Yolanda Albalat.
Hun har været på plads i Østerild Klitplantage siden sidst i juni, men i morgen går turen retur til Barcelona.


Seneste nyt

fra Nordjylland