Fra forårsfornemmelser til kulde: Nordjylland står op til snevejr

En varmfront giver sne over dele af Danmark tirsdag morgen. Kold luft fra øst gør, at nedbøren bliver hvid i den nordlige kant af fronten.

Påsken viste sig fra sin smukkeste side over Nordjylland med solskin og forsigtig lune. Og derfor kunne man nemt foranlediges til at tro, at foråret dermed for alvor var på vej.

Men tirsdag morgen er temperaturerne igen faldet, og Nordjylland skal igennem endnu en omgang vintervejr med udsigt til snevejr. Det skriver TV2 Vejret.

Det skyldes en varmefront, der i løbet af dagen bevæger sig op over landet. Fronten trækker nedbør med sig, og da vinden til at begynde med frisker op fra det kolde østlige hjørne, vil en stor del af nedbøren falde som slud og sne. 

 
 
Foto: Aina González / Seerbillede

Tirsdag morgen, når hverdagen igen kalder, og turen går til skole og arbejde, vil det kunne sne i et bælte fra Midt-, Vest- og Østjylland og hen til især det nordlige og østlige Sjælland. I løbet af formiddagen vil især Nordjylland kunne blive ramt af snevejret.

Store kontraster fra nord til syd

Mens det endnu sner mod nord og øst, kan det imidlertid blive helt mildt mod syd og sydvest. Varmere luft strømmer nemlig op på sydsiden af snevejret. 

 
 
Foto: Aina González / Seerbillede

Det kan betyde, at temperaturforskellen fra Nordjylland til Sønderjylland kan ligge på op til 10 grader - med 0 grader og sne heroppe, mens man længere sydpå vil få temperaturer mellem 8 og 10 grader.

Heldigvis skulle snevejret ikke bide sig fast. I løbet af eftermiddagen trækker det længere nordpå, og onsdag slår en mildning for alvor igennem. Her kan temperaturerne nå op mellem 10 og 15 grader, og i weekenden kan det blive endnu lunere.


Seneste nyt

fra Nordjylland