Fra hyggebold til Superliga: Ung nordjyde har taget hele turen

Vendsyssel FFs Jakob Hjorth er blandt de få, der har fået sin fodboldopdragelse i det nordjyske og taget turen fra Vester Hassing til Superligaen.

23-årige Jakob Hjorth fra Vendsyssel FFs nyslåede Superliga-oprykkere har ikke taget den direkte vej mod toppen af dansk fodbold. Han er beviset på, at man med slid og hårdt arbejde kan nå rigtig langt. 

Efter at have sparket de første indersider på grøntsværen i barndomsklubben Vester Hassing har fodboldeventyret bragt Jakob Hjorth forbi Aalborg Freja, Lindholm og Jammerbugt. Nu står den så på Superliga fodbold efter sommerferien. 

- Det er uvirkeligt, men det er fedt. For tre år siden spillede jeg 2. division og løb og hyggede mig med det, men så lige pludselig så ringede Vendsyssel, fortæller Jakob Hjorth, da han mens han sidder på rådhuset i Hjørring og bliver fejret af borgmesteren. 

Tidligere har den 23-årige midterforsvar været forbi AaB. Her blev han dog vejet og fundet for let - bogstavelig talt. 

- Da jeg gik i 1.g i gymnasiet, vejede jeg 61 kilo. Nu vejer jeg 87, så der er sket lidt. Jeg har taget min styrketræning seriøst, og så er jeg vokset lidt. Så nu passer jeg perfekt ind i midterforsvaret, fortæller Jakob Hjorth. 

I følge direktøren i Vendsyssel FF, Mogens Krogh, så kan mange unge fodboldspirer lærer meget af Jakob Hjorth. 

- Han er jo beviset på, at der er flere veje i mål, og at hårdt arbejde gør rigtig meget. Som der står her på min trøje "if you can dream, you can do it", fortæller Mogens Krogh, mens han stolt viser sin t-shirt frem, som Vendsyssels spillere og trænere bærer i anledning af oprykningen til Superligaen. 

Alle drømmene er endnu ikke nået for Jakob Hjorth. Næste sæson står den på Superliga, så nu er den drøm opfyldt og nye mål klar til at blive nået. 

- Hvem ved, måske Premier League eller den tyske Bundesliga en dag. Vi må se, alt kan ske. Nu har jeg taget første skridt, så vi stopper ikke her, fortæller Jakob Hjorth. 


Seneste nyt

fra Nordjylland