Fra maskinarbejder til rørlægger

Mariagerfjord Kommune er landets bedste, når det kommer til at tilbyde uddannelse til ledige 3F'ere.

Jesper Borup er en af de 15 ledige, der er i gang med Projekt Rørlæggeren - et uddannelsestilbud gennem Jobcenter Mariagerfjord. Jesper Borup har tidligere været maskinarbejder, men efter nat have været uden for arbejdsmarkedet, vil han nu forsøge sig med en anden branche og har derfor kastet sig over uddannelsen som rørlægger.

- I modsætning til nogle af de andre tilbus, jeg har været ude i, er det her selvvalgt. Det giver en selvtilfredsstillelse at man laver noget, man er glad for, og at man også føler, at man har et vist ansvar, siger Jesper Borup.

Rørlæggerprojektet er ikke det eneste uddannelsestilbus, de ledige i Mariagerfjord Kommune får. Faktisk er kommunen landets bedste, når det kommer til at tilbyde ledige 3F'ere uddannelse og kompetenceudvikling. Kommunen tilbyder uddannelse til 43,9 procent af 3F'erne, som typisk er ufaglærte eller har en kort uddannelse.

- Det er vi rigtig glade for i 3F. Det er jo det, det drejer sig om, at vi får givet vores medlemmer en uddannelse, siger John Hansen, formand for 3F Mariagerfjord.

Mariagerfjord Kommune har fokus på at uddanne til de brancher, hvor der nu og i fremtiden er brug for arbejdskraft. Rørlæggerne bliver nødvendige, da der skal omlæggeskloakker overalt i landet, og desuden vil det fremover kræve en autorisation at udføre arbjedet. Derfor tror jesper Borup også på, at han har valgt rigtigt ved at hoppe med på rørlæggeruddannelsen.

- Bare i Mariagerfjord Kommune er der noget med 5000 husstande, hvor man skal ind og lave installationerne om. Så jeg håber da, at det kan føre til et job, siger han.

Jesper Borup er lige nu i praktik i forbindelse med rørlæggeruddannelsen, og han håber, at han efter uddannelsen kan fortsætte hos den virksomhed, hvor han i dag er i praktik.


Seneste nyt

fra Nordjylland