Fra "Minecraft"til virkeligheden

Der bliver også brugt virtuel reality briller til de Digitale Dage. Her er det et af de andre programmer der bliver brugt.

8.klasse er med "de store" til Digitale Dage i Aalborg. Her skal de være med til at indrette Vester Mariendal skole, ved hjælp af computerspil

100 studerende fra 12 forskellige uddannelser på AAU, UCN og EUC Nord deltager i Digitale Dage. Men i år har en flok  8. klasses elever fra Vester Mariendal skole sneget sig med.

-Jeg synes personligt, at det er ret fedt, både fordi man kommer ud og oplever noget man ikke er vant til, lyder det fra en stolt Nikolai Lehmann, der er en af de heldige fra 8. klasse.

At de kommer fra Vester Mariendal er ikke tilfældigt. Skolen skalombygges og er case i de Digitale Dage, hvor de mange uddannelser, ved hjælp af avancerede proffesionelle computerprogramer, skal komme med deres bud på ombyggningen. Børnene fra 8.Klasse bruger noget de kender, nemlig byggespillet "Minecraft": Et computerspil, hvor man med digitale "legoklodser", kan opbygge hvad man vil.

-  Der er nærmest ingen grænser herinde. Det er meget enkelt og meget nemt at lave. Kun fantasien sætter grænser, siger Nikolai Lehmann.

Og selvom man kun går i 8. Klasse, kan ens ideer godt bruges. Projektlederen på Digitale Dage. søren Nissen, er begejstret.

-De er en stor inspiration for os. Jeg er ikke født men Minecraft, men det har givet noget til mig, og det er den måde de møder verden på, siger han.

Og det er jo også dem der går på skolen.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord