Fra murerske til borgmesterkæde

Socialdemokraternes spidskandidat Morten Lem kan se frem til noget af en omvæltning, hvis han efter næste kommunalvalg kan tage borgmesterposten i Rebild.

Morten Lem er murer. Og så er han Socialdemokraterne i Rebilds spidskandidat inden kommunalvalget i november 2013.

Og hvis det lykkes at fravriste Venstre borgmesterposten ved næste valg, bliver det en noget andet tilværelse for Morten Lem.

- Det vil da bestemt blive en omvæltning. Jeg vil da håbe, at jeg bliver ved med at være den samme, en person som folk kan komme og tale med. Men det bliver jo meget anderledes. Dels er der en masse papirarbejde, og dels skal man på en anden måde være udadvendt i forhold til borgerne, siger Morten Lem.

Ved kommunalvalget i 2009 var borgmesterkæden egentlig på socialdemokratiske hænder, da Henrik Kristensen blev udråbt som borgmester, men brudte aftaler sendte borgmesterkæden videre til Oplandslistens Søren Søe og dernæst Venstres Anny Winther.

Morten Lem håber som spidskandidat at kunne fravriste Vesntre borgmesterposten, men han ser det ikke nødvendigvis som en fordel, at han ikke skal kæmpe mod Anny Winther, som har siddet på posten i 16 år.

- En ny kandidat, der kommer uden lig i lasten, kan være lige så svær at kæmpe imod som en, der har siddet på posten i mange år, siger Morten Lem.

Mens Socialdemokraternes kandidat er på plads, så har Venstre endnu ikke fået en ny kandidat på plads, efter at Anny Winther meddelte, at hun ikke genopstiller.

De lokale partiforeninger har nu nogle måneder til at finde kandidater, inden Venstre på et opstillingsmøde i november endeligt beslutter, hvem der skal være spidskandidat ved kommunalvalget.


Seneste nyt

fra Nordjylland