Fra Skagen til København: Sangskrivere på tandem-eventyr

03:08

To nordjyske ungersvende er på vej landet rundt på tandemcykel. Undervejs giver de huskoncerter

To nordjyske musikere har begivet sig ud på lidt af en kraftprøve, når de på to uger skal fra Skagen til København på en tandem - og undervejs give huskoncerter hos interesserede.

Er en tandem det bedste transportmiddel, hvis man gerne vil fra Skagen til København? Muligvis ikke, men det er ikke desto mindre dét, Markus Brandt Riis fra Mors og Asbjørn Løvendahl Mogstad fra Sæby har sat sig op på for at cykle de 524 kilometer fra Danmarks nordligste punkt til hovedstaden.

Med sig har de en lille cykeltrailer og hver deres guitar spændt på ryggen. For planen er, at de undervejs vil spille deres musik for så mange som muligt ved såkaldte huskoncerter hjemme i privaten.

- Asbjørn havde den her tandem til at stå, som han havde brugt ret mange penge, og en dag spurgte han, om vi ikke skulle gøre et eller andet med den. Køre en tur rundt i Danmark på den, siger Markus Brandt Riis.

- Jeg havde lidt dårlig samvittighed over, at jeg ikke havde fået den brugt, og så var det bare en oplagt mulighed. Eller oplagt og oplagt, men jeg tror i hvert fald, det bliver skidesjovt, uddyber Asbjørn Løvendahl Mogstad.

De to unge herrer på henholdsvis 20 og 23 år mødte hinanden sidste år på et sangskriverkursus, og de blev hurtigt gode venner og har spillet meget musik sammen siden. Så denne sommer skulle være et eventyr med både musik og udfordringer på landevejene.

- Det er hårdt, bemærker Markus Brandt Riis efter bare et par dage undervejs fra Skagen og nu til Aalborg, hvor de søndag aften skal give en huskoncert i et kollektiv i Vejgaard.

- Mega-nederen svar, synes jeg. Det er overhovedet ikke hårdt, afbryder Asbjørn Løvendahl Mogstad grinende.

For lidt hårdt er det nu. Drengene afslører, at de ikke har trænet til tandem-eventyret - overhovedet.

- Vi har set, hvad, to etaper af Tour de France... Og jeg vil sige, at jeg aldrig har haft så ondt i røven, som jeg har nu. Men jeg har ikke så ondt, at jeg giver op, siger Asbjørn Løvendahl Mogstad.

Lørdag kom de to troubadurer for sent frem til deres bestemmelsessted i Frederikshavn. Men de regner med at blive bedre til at overholde deres deadlines.

Makkerparret har givet sig selv to uger til at nå Danmark rundt. Indtil videre har de fået spillejob i Sæby, Aalborg, Nykøbing, Aarhus, Fanø og København. Så lidt mere end de 524 kilometer når det nok at blive til. Men der er stadig masser af mulighed for at få livemusik hjem i stuen.

Se mere på musikernes Facebook-side lige her.

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord