Fra svendebrev til arbejdsløshed

 Fra svendebrev til arbejdsløshed

Der er ikke arbejde nok til de kommende, nordjyske tømrersvende. Fagforeningen råder dem til at træde vande i efteruddannelse.

På fredag får massevis af nordjyske tømrere deres svendebrev, men udsigterne til et fast job er ikke gode for de nybagte tømrersvende.

Der er ikke lavet nogen egentlige opgørelser over tømrersvendenes arbejdsløshed endnu, men formanden for Træ Industri Byg i Nordjylland, Allan Winfeld er ikke optimist på elevernes vegne.

- Det bliver over 50 procent af dem, der bliver udlært, der stiller sig op i arbejdsløshedskøen efter endt uddannelse, siger han til tv2nord.dk.

Skuffede elever
Han føler med de tømrere, der ikke har udsigt til et fast arbejde. For bare to år siden kunne de se deres kammerater blive håndplukket af arbejdsgiverne allerede før svendeprøven var afleveret.

- Jeg har da ondt af dem. De troede, at det var en branche, hvor der var fart på, og de gik ind i det, fordi der var gode muligheder for at tjene penge med det samme.

Efteruddan jer
Allan Winfeld fortæller, at Træ- Industri Byg gør hvad de kan for at få sat skub i arbejdsmarkedet. Men indtil videre har han et råd til de tømrersvende, der ikke kan få arbejde.

- Vi opfordrer dem til at tage noget efteruddannelse, så håber vi på, at hjulene kommer i gang igen.


Seneste nyt

fra Nordjylland