Fransk besøg på plejehjem

30 franske plejehjemsledere besøgte i dag Aalborg, for at se på Aalborg kommunes nye plejehjem - Fremtidens Plejehjem.[size=3][/size]

Michelle Bronner er til daglig leder af fire plejehjem vest for Paris.

- Jeg skal til at bygge et nyt plejehjem, så jeg kommet her til Aalborg for at se Fremtidens Plejehjem. For at få nogle nye ideer som jeg kan tage med tilbage til Frankrig, siger Michelle Bronnet, plejehjemsleder på Val d?Oudon til TV2/NORD.

Dansk ældrepleje har generelt et godt ry i Frankrig, hvor man lige nu skal i gang med at reformere den franske ældrepleje. Specielt danskernes brug af ny teknologi, så de ældre kan blive selvhjulpne, er af stor interesse for franskmændene.

-Jeg tror vi kan lære dem at drive et plejehjem på en lidt anden måde, end de gør i Frankrig. De har jo samme udfordring, som vi har. Flere ældre og færre unge til at gå ind i de her jobs. Så de er meget interesseret i, hvordan vi løser de her problemer, siger Lars Nøhr, Udviklingschef for Ældre og Sundhed i Aalborg Kommune, til TV2 /NORD.

Gulvene på Fremtidens Plejehjem holder øje med beboerne og kan slå alarm, hvis den ældre falder. Det er blot et af eksemplerne på hvordan ny teknologi gør opsynet med de ældre mere effektiv, og det er der brug for i Frankrig.

-De pårørende i Frankrig spørger meget til, om personalet holder øje med beboerne, så de f.eks. ikke falder. Men her på plejehjemmet hjælper teknologien til, så personalet får tid til at løse andre opgaver, siger Michelle Bronnet, plejehjemsleder på Val d?Oudon til TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland