Fransk konsul i Nordjylland: - Prins Henrik har været en fantastisk repræsentant

Den franske konsul i Nordjylland, Anker Laden-Andersen, har mange gode minder med prins Henrik. Især et minde om en drillende prins står lysende klart.

Anker Laden Andersen har i sin egenskab som fransk konsul i Nordjylland mødt prins Henrik adskillige gange – både privat og i officielle sammenhænge.

- Han er et vidende, humoristisk og intelligent menneske, som har været en fantastisk repræsentant for det, kongehuset står for, siger Anker Laden-Andersen.

Han beskriver prins Henrik som en afslappet og venlig person, der var god til at konversere og tage tråden op – ikke kun overfor folk, han kendte, men overfor alle, han mødte på sin vej.

Prins Henrik havde som bekendt en stor interesse i og viden om kunst, og det kom blandt andet til udtryk under en rundvisning på Voergaard Slot i Vendsyssel, hvor Anker Laden-Andersen var bestyrelsesformand.

- Han deltog meget levende i rundvisningen og kunne kommentere mange af de ting, han så, på en bedre måde og med en større viden end os, der har været her i rigtig mange år, siger han.

Der er især et minde, som får Anker Laden-Andersen til at grine. Her bad han prins Henrik om at signere to bøger til sin mor og svigermor.

- Prinsen sagde flere gange ”er De nu sikker på, at det er Deres mor og ikke Deres elskerinder?” og det gentog han et par gange, mens han signerede bogen. Jeg synes, det var en sjov måde at fange situationen på og drille tilbage, siger Anker Laden-Andersen med et smil.

På Voergaard Slot flager de onsdag på halv med både det franske og det danske flag.

 
 
Foto: Josefine Brader

 

Prins Henrik gjorde indtryk på mange Nordjyder

 


Seneste nyt

fra Nordjylland