Fransk silikonechef sigtet i brystsag

Chefen for firmaet bag de omstridte franske brystimplantater er blevet sigtet for legemsbeskadigelse. Adskillige kvinder i bl.a. Danmark har fået indopereret det franske produkt.  

Jean-Claude Mas, der er grundlægger af firmaet PIP, som står bag de berygtede franske brystimplantater, er blevet sigtet for legemsbeskadigelse. Han undgår dermed den langt mere alvorlige sigtelse for uagtsom manddrab.

Mas blev torsdag anholdt i sin kompagnons hjem og efterfølgende afhørt, oplyser hans advokat, Yves Haddad.

Anholdelsen kom, efter de franske myndigheder havde iværksat en strafferetslig undersøgelse mod Jean-Claude Mas firma PIP med mistanke om uagtsomt manddrab og legemsbeskadigelse.

De berygtede brystimplantater har fået sundhedsmyndighederne i mange lande til at reagere, efter franske læger har registreret 20 tilfælde af kræft blandt kvinder med firmaets silikonefyld.

Mellem 400.000 og 500.000 kvinder rundt i verden menes at have fået fyldt PIP-silikone i deres bryster. Adskillige kvinder i Danmark har fået indopereret det franske produkt.

Frankrig, Tyskland og Tjekkiet har anbefalet, at kvinderne får fjernet silikonen, og Storbritannien ventes at følge efter.

Kvindegrupper, der har agiteret mod firmaet PIP, siden de franske myndigheder forbød brystimplantaterne for næsten to år siden, er glade for anholdelsen.

De franske myndigheder er blevet kritiseret for at reagere alt for langsomt i sagen, der har skabt frygt for titusinder af kvinder, der har fået indopereret brystimplantater fra firmaet.

Myndighederne beordrede implantaterne trukket ud af markedet i marts 2010, efter det var konstateret, at silikonen var af meget ringe kvalitet.

Men først for en måned siden blev det anbefalet, at kvinder med de omstridte implantater skulle have dem fjernet.

PIP var tidligere verdens tredjestørste producent af brystimplantater.

Jean-Claude Mas har erkendt, at han brugte silikone, der ikke var godkendt, men afviser, at de skulle udgøre en helbredsrisiko.


Seneste nyt

fra Nordjylland