Franske håndboldspillere i Nordjylland efter terror: - Vi er chokerede

Terrorangrebet i Nice torsdag aften, der har kostet 84 personer livet og såret flere, sætter også sit aftryk i det nordjyske, hvor mange franskmænd er samlet til Dronninglund Cup.

Den får en tand ekstra, når U18-holdet fra La Roche-sur-Foron synger nationalsangen ved håndboldkampene i dag.

Torsdag aften fik de og de knap 200 andre franskmænd, der i disse dage deltager ved Dronninglund Cup, beskeden om at 84 mennesker er blevet dræbt under fejringen af den franske nationaldag, Bastilledagen.

- Vi blev chokerede. Det er forfærdeligt, hvad der er sket i vores land, siger spillerne Nicolas Desmonceaux og Cidrolin Rachex fra holdet H. B. Pays Rochois.

Holdet fik beskeden om angrebet efter en festlig aften, hvor de fejrede, at de havde vundet en kamp.

- Det tog hårdt på os. Først kunne vi næsten ikke fatte det. Men så samledes vi og så nyheder. Vi vidste ikke, hvordan vi skulle reagere, siger træner Julian Pelloux.

Ingen af de franske hold, der deltager ved Dronninglund Cup, kommer fra området omkring Nice.

Arrangørerne fortæller, at der har været en god stemning ved stævnet trods alt. De har blandt andet tilbudt de franske spillere at låne computer og telefon, men ingen har taget mod tilbuddet.

På det franske hold er man enige om, at terrorhandlingen ikke må ødelægge den gode stemning.

- Vi fortsætter med at have det sjovt og ikke tænke for meget på det, selv om det er meget alvorligt, siger Julian Pelloux.


Seneste nyt

fra Nordjylland