Frederik Andersen satte klubrekord med vild måned

Foto: John E. Sokolowski, Scanpix

Den tidligere Frederikshavn White Hawks-målmand Frederik Andersen er flyvende i NHL og satte i marts klubrekord i storklubben Toronto Maple Leafs.

Det er efterhånden seks år siden, at Frederik Andersen storspillede i Frederikshavn White Hawks-målet og blev kåret til den bedste spiller i den danske liga. Scenen er nu noget større for den 27-årige målmand, men Andersens klasse fornægter sig ikke.

Frederik Andersen skiftede før denne sæson til den canadiske NHL-klub Toronto Maple Leafs, som af mange regnes for at være verdens største ishockeyklub målt på antallet af fans og dollars på bankbogen.

Den tidligere White Hawks-målmand fik en svær start i klubben, men det har han senere rådet bod på og i den forgangne måned var Andersen i særklasse.

Her diskede Andersen op med en gennemsnitlig redningsprocent på 93,9 - og det har sikret ham en klubrekord i Toronto. Aldrig tidligere har en startende målmand i den canadiske klub, som i år fejrer sit 100-års jubilæum, noteret sig for så høj en redningsprocent i marts.

Det skriver journalisten David Alter fra mediet The Athletic, som følger Toronto Maple Leafs tæt, på det sociale medie Twitter. 

Frederik Andersens mange stærke præstationer i Toronto-målet har også kunne aflæses i tabellen, hvor den store målmand har været med til at sikre klubben masser af point på kontoen. Det betyder, at Maple Leafs ser ud til at spille sig i slutspillet i NHL.

Før sæsonen levnede eksperterne ellers ikke klubben mange chancer for at komme med i kampen om NHL-mesterskabet og det ærefulde Stanley Cup-trofæ, men Frederik Andersen har med sit storspil været med til at gøre de mange spådomme til skamme.

Flere nyheder fra TV2 Nord