Frederikshavn banker Herning i topkamp på isen

Frederikshavn rejste fra Herning med en sejr på 4-1, og tillod kun hjemmeholdet et trøstmål til sidst.

Ishockeyspillerne fra Frederikshavn var hårde ved konkurrenterne fra Herning søndag eftermiddag.

I Herning-rævenes hule vandt Frederikshavn med 4-1 i en kamp, som viste nordjydernes bredde. De fire mål havde fire forskellige målscorere og i alt otte frederikshavnere lavede point.

Herning er nummer to i tabellen, hvor Frederikshavn med sejren rykker forbi Aalborg og op på tredjepladsen.

Mikkel Aagaard og Thom Flodqvist scorede målene for Frederikshavn i første periode. Alex Berry stod for anden periodes eneste scoring, og så øgede Mike Bartlett gæsternes føring til 4-0, inden Justin Maylan reducerede til 1-4 med lidt mere end syv minutter tilbage af kampen.

Aalborg vandt lidt senere på aftenen 3-2 ude over Esbjerg Energy i en kamp der måtte ud i forlænget spilletid for at blive afgjort.

I Vojens var ligaens suveræne tophold fra Sønderjyske hård ved Herlev.

Gæsterne fra københavnsområdet faldt helt sammen i tredje periode, som blev tabt med 5-1. Kampen endte med en Sønderjyske-sejr på 6-1.

Unge Thomas Spelling, som er draftet af NHL-klubben New York Rangers, scorede Sønderjyskes første og sidste mål. De øvrige var signeret Steffen Frank, Cory Quirk (2) og Mads Lund. Henrik Nordin stod bag Herlevs ene scoring.

I Odense vandt hjemmeholdet Bulldogs Odense med 3-1 over Rødovre.

Landsholdsspilleren Morten Andreasen, der lige som blandt andre Sønderjyskes Thomas Spelling skal spille fire kampe med landsholdet i den kommende uge, stod for hjemmeholdets to første scoringer.

Sønderjyske fører ligaen med 79 point for 32 kampe. Det er 11 point mere end Herning, som endda har spillet en kamp mere end topholdet.