Frederikshavn bliver snart verdenskendt

Havnebyen og Mathias er på vej til berømmelse. Inden længe har krimiserien "Norskov" nemlig premiere.

Den 21. september går TV 2 i luften med deres nye store dramasatsning "Norskov". Den nye krimiserie er filmet i Frederikshavn, hvor borgmesteren håber på en positiv afsmitning.

- Vi ved jo der også er det, der hedder filmturisme. At når folk har set en serie, for eksempel, som er optaget i Frederikshavn, så kan det godt være at man tænke, skal vi ikke tage derop næste år og se hvordan det ser ud i virkeligheden, siger Birgit Hansen

Serien er er solgt til mange lande. Mathias Käki Jørgensen fra Frederikshavn er også på vej til at blive kendt. Han spiller det unge ishockeytalent Oliver i serien.

- Det har betydet alt at være med. Det kan godt lyde lidt klicheagtigt, men det har det virkelig. Jeg har altid gerne ville arbejde med film, men jeg tror ikke jeg ville have turdet at tage springet, enten som skuespiller eller bag kameraet, hvis jeg ikke havde været med i Norskov, siger Mathias Käki Jørgensen.

En serie som Norskov kan være et kæmpe aktiv for en by som Frederikshavn.

- Det kræver at serien får succes og at der er nogen i Frederikshavn, der vil spinde videre på det, siger Thomas Fedder fra reklamebureauet Fedder+Okkels.


Seneste nyt

fra Nordjylland