Frederikshavn bliver vært for EM i håndbold

En perlerække af håndboldens verdensstjerner kommer til Frederikshavn, når der skal spilles EM i 2020.

Det er nu officielt, at Arena Nord i Frederikshavn gør Hernings Jyske Bank Boxen følgeskab som spillested under EM i kvindehåndbold i december 2020. Den nordjyske by lægger gulv til en indledende runde under mesterskabet, der deles mellem Danmark og Norge.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund. 

Danmark og Norge deler værtsskabet til EM i kvindehåndbold i december 2020. Mens det længe har stået klart, at Danmarks pulje bliver afviklet i Jyske Bank Boxen i Herning, har det ikke tidligere været kendt, hvor den anden pulje i Danmark skal spilles.

Det er nu blevet offentliggjort, at Arena Nord i Frederikshavn bliver det andet danske spillested, og samtidig er det forhåndsbestemt, at Sverige får hjemmebane her, såfremt de kvalificerer sig.

Den russiske træner Trefilov og Peter Malmberg fra Arena Nord.
Den russiske træner Trefilov og Peter Malmberg fra Arena Nord.
Foto: Per Malmberg

I Frederikshavn er der stor glæde over endnu en gang at blive slutrundeværtsby, efter man også lagde gulv til en pulje ved kvindernes VM i 2015:

- Vi har mange events i Arena Nord i løbet af året, men når en stor international begivenhed som et håndbold-EM kommer forbi Frederikshavn, er det alligevel noget særligt. Vi regner med en masse internationale gæster, og så har vi en masse spændende ting i støbeskeen for at lokke folk til fra hele Nordjylland og forhåbentlig Sverige, når der bliver budt på håndbold i verdensklasse, siger direktør for Arena Nord, Per Malmberg.

Der bliver spillet seks kampe i EM-gruppe A i Arena Nord den 3., 5. og 7. december, med dobbeltprogram hver af de tre spilledage.


Seneste nyt

fra Nordjylland