Frederikshavn Byråd siger ja til at lukke skoler

 Frederikshavn Byråd siger ja til at lukke skoler

Der skal lukkes tre skoler i Frederikshavn. Det besluttede et flertal i Frederikshavn Byråd onsdag aften.

Foreløbig drejer det sig om Volstrup Skole, Ørnevejens Skole og Munkebakkeskolen, der må lade livet.
Sidstnævnte vil dog ifølge det oplæg, der nu ligger i høring, blive bygget om til en ny skole, der skal samle de elever, der i dag går på Ørnevejens Skole.
- Vi skal nogen skolekvadratmeter ud af drift, så det passer til det antal elever, vi har på længere sigt. Nu er der sat navn på de skoler, der skal ud af drift, siger borgmester Erik Sørensen (Soc.dem.).
Men hvorfor det lige netop er Volstrup Skole og Ørnevejens Skole, politikerne peger på, det forstår formanden for skolebestyrelsen på Ørnevejens Skole ikke.
- Vi har hele tiden forsøgt, at få politikerne til at komme med argumenter for deres valg, men vi har intet hørt endnu, siger Bodil Bolding, skolebestyrelsesformand på Ørnevejens Skole.
Hun var onsdag aften til byrådsmødet i det håb, at hun sammen med de mange andre forældre og børn, der var mødt op, kunne få politikerne til at skifte mening - eller i et mindste komme med faglige og saglige argumenter.
- Politikerne brugte lang tid på at snakke om, hvem der havde ansvar for hvad, men ingen tog stilling til selve indholdet af den indstilling, der nu er i høring, nemlig hvorfor netop de skoler skal lukke, siger Bodil Bolding.
Hun vil sammen med resten af skolebestyrelsen kæmpe imod indstillingen.
- Det er en skole, der på mange måder vil gøre ondt at lukke, og det vil vi forsøge ikke kommer til at ske, siger Bodil Bolding.
Det vil skolebestyrelsen på Volstrup Skole også.
Her er forældrene klar til kamp for at bevare skolen syd for Sæby.
Skolebestyrelsen indkalder nu forældre, politikere og andre interesserede til debatmøde den 12. april, ligesom bestyrelsen naturligvis vil komme med et høringssvar til byrådet.
Også Ørnevejens Skole indkalder i løbet af april til debatmøde.
Borgmester Erik Sørensen hilser de mange forældre-synspunkter velkomne. Han er da heller ikke afvisende overfor, at der kan komme ting frem, der gør, at politikerne træffer en anden beslutning.
- De skoler, vi har peget på, mener vi, er de skoler, det vil gøre mindst ondt at lukke. Kommer der argumenter mod, og vi har taget fejl, ja, så må vi se på det, men det er sikkert, der skal lukkes skoler, for vi har en overkapacitet af skoler, og så er der andre skoler, der må lukke, siger Erik Sørensen.
Byrådet har vurderet, at kommunen kan spare omkring ni millioner kroner ved at lukke de tre skoler og samtidig bygge en ny, der hvor Munkebakkeskolen i dag ligger.
De sparede penge skal dog fortsat bruges i skolesystemet, mener borgmesteren.
- Hvis ikke vi lukker skoler, så vil det gå ud over undervisningen. Så vil vi få en undervisning, vi ikke kan være bekendt over for børnene, fastslår Erik Sørensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland