Frederikshavn er bedst til at få ledige i uddannelse

Langtidsledige i Frederikshavn Kommune havner med 55 procents sandsynlighed på skolebænken.

Frederikshavn Kommune ligger i toppen, når det handler om at få ledige i uddannelse. Det viser en ny analyse af kommunernes anvendelse af ordinær uddannelse over for dagpengemodtagere, viser en analyse, som Mploy har foretaget for Fagbevægelsens Hovedorganisation, skriver Kanal Frederikshavn.

55 procent af de langtidsledige i Frederikshavn Kommune ender i uddannelse. Til sammenligning er det kun 2,7 procent af de langtidsledige i Solrød Kommune, der kommer i uddannelse. 

Frederikshavn Kommune bruger uddannelse som et strategisk redskab for at hjælpe de langtidsledige ud på arbejdsmarkedet, fortæller formand for arbejdsmarkedsudvalget i kommunen, John Karlsson (S).

- De senere år har vi haft stort fokus på at igangsætte relevante uddannelsesforløb til ledige for at hjælpe dem ud på arbejdsmarkedet. Vi har haft et særligt fokus på at opkvalificere fra ufaglært til faglært, men også opkvalificering til specialiseret ufaglært, da nogle få certifikater - for eksempel inden for svejsning - kan føre til job, siger John Karlsson til Kanal Frederikshavn.

Støtter ledige i brancheskift

I Frederikshavn Kommune arbejdes der også meget målrettet med at støtte ledige i at skifte over til de brancher, hvor der er stor mangel på arbejdskraft. 

- Vi ved fra vores samarbejde med virksomhederne, at flere brancher har udfordringer med at finde motiveret og kompetent arbejdskraft. Derfor har vi i samarbejde med lokale virksomheder, a-kasser og omkringliggende kommuner igangsat kortere opkvalificeringsforløb inden for udvalgte brancher, eksempelvis metalindustrien, bygge- og anlægsområdet samt turismebranchen, siger John Karlsson.


Seneste nyt

fra Nordjylland