Frederikshavn er klar til at kapre norske kunder fra Hirtshals

 Frederikshavn er klar til at kapre norske kunder fra Hirtshals

Det kommer til at koste Frederikshavn et to cifret million beløb, når Color Line næste år indstiller ruten Frederikshavn-Oslo.

Handelslivet er et af de områder i færgebyen, der bliver hårdt ramt.

Nu er handelschefen i handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK, Michael Frederiksen, klar til at tage kampen om de tabte kunder op.

- Vi skal have fat i de kunder, der fremover lægger til kajen i Hirtshals. Derfor vil vi fra handelsforeningens side nu sætte turbo på planerne om, at få kørt nordmændene i bus fra Hirtshals til Frederikshavn for at handle, siger Michael Frederiksen.

Color Lines store Oslo-færge bidrager i dag med en halv million norske gæster i Frederikshavn, og det kommer til at kunne mærkes i hele byen, når færgen fremover ikke anløber havnen i Frederikshavn men i stedet Hirtshals.

- Vi håber på, det bliver et plaster på såret, når der bliver sat busser ind fra Hirtshals til Frederikshavn, for vi er ikke i tvivl om, at nordmændene foretrækker os, lyder det fra indehaveren af Havnesuper i Frederikshavn, Jens Lyng.

Han ser dog gerne, at Frederikshavn Havn går i gang med at få et samarbejde i gang med et andet rederi, sådan at færgetrafikken forbliver uændret.

- I gamle dage havde vi en rute til Larvik, den vil vi gerne have igen, siger Jens Lyng.

Borgmester Erik Sørensen (Soc.dem.) kalder det en katastrofe for byen, når Color Line fravælger Frederikshavn, men som bestyrelsesmedlem i Frederikshavn Havn er han sikker på, at direktionen der nu går i gang med at se på nye potentielle aktører på havnefronten.

- Vi har terminal, færgelejer og således plads til nye samarbejdspartnere, men vi har ikke en plan B til at ligge i skuffen, for den her beslutning fra Color Lines side kom fuldstændig bag på os, siger Erik Sørensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland