Frederikshavn er med i opløbet om ny politiskole

Frederikshavn er blandt de otte byer, der er med i opløbet om en ny vestlig politiskole.

Borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen (Soc. dem.) er en glad kvinde fredag.

Justitsministeriet har nemlig sendt brev ud til de 32 kommuner, der har budt sig til i forhold til den fremtidige jyske politiskole. Her fremgår det, at der nu kun er otte byer tilbage på listen som kandidater til politiskolen. Og Frederikshavn er på listen.

Byen er den eneste nordjyske på listen og dermed er Brønderslev, Jammerbugt og ikke mindst Aalborg kommuner umiddelbart ude af spillet om at blive hjemby for politiskolen, der skal optage de første elever i 2018.

Men Frederikshavn er med. Den nyhed er overraskende, for mens de nævnte nordjyske kommuner alle er gået offentligt ud og har tilbudt sig med masser af gode faciliteter, er Frederikshavn Kommune gået stille med dørene. Og borgmesteren vil da heller ikke ud med, hvor politiskolen skal ligge, hvis man er så heldige at blive udvalgt til det.

- Det har været en helt bevidst strategi, siger borgmesteren.

- Vi har ikke haft brug for at gå ud og fortælle om vores ideer og planer, siger hun videre.

Borgmesteren fortæller dog at bygningerne er at finde i Frederikshavn by.

Nogle af de ting, Frederikshavn har lagt vægt på i deres "frieri" til justitsminster Søren Pind er adgangen til motorvej E45, den korte afstand til Aalborg Lufthavn og mængden af hoteller i byen, der kan komme politiet til gode, når der skal sendes betjente på efteruddannelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland