Frederikshavn fandt 72 millioner på to dage

Foto: Lars Christoffersen

72 millioner kroner. Så mange penge har man fundet i budgettet fra mandag til onsdag, og det skyldes tilsyneladende en regnefejl.

Mandag aften så Frederikshavn ud til at have historisk lav gennemsnitlig likviditet på 8 millioner kroner i budgettet for 2013.

Men to dage senere så det noget anderledes ud. Den gennemsnitlige likviditet var pludselig tidoblet til 80 millioner kroner i de tal, som økonomiudvalget modtog onsdag.

- Det er stærkt foruroligende, at forudsætningerne kan ændre sig så meget på få dage. Nu er vi spændte på, hvordan det ser ud i morgen, sagde Socialdemokraternes leder, Birgit Hansen til NORDJYSKE onsdag. Hun undrer sig over, hvad der er op og ned i Frederikshavn Kommunes økonomiafdeling.

Ifølge borgmester Lars Møller (Venstre) skyldes forvirringen en forudsætningsfejl. Udgifter var regnet med flere gange, da man flyttede tallene fra 2012 til 2013.

- Det er brandærgeligt og beklageligt. Jeg kan kun undskylde på systemets vegne, men heldigvis er det til den gode side, vi har regnet forkert, siger Lars Møller til NORDJYSKE.

Flere nyheder fra TV2 Nord