Frederikshavn får ny miljøskole

Maskinmesterskolen MARTEC opretter i samarbejde med EUC Nord den nye skole, som bliver Danmarks første uddannelsesinstitution, som udelukkende fokuserer på energi og miljø

Til at oprette skolen har MARTEC og EUC Nord fået 16 millioner kroner fra Det Regional Vækstforum og EU's Socialfond. Direktøren for MARTEC, Erik Møller, håber, at den nye skole kan være med til at gøre Frederikshavn til Danmarks førende energi-by.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at det projekt, vi har arbejdet på i omkring halvandet år, kan realiseres, og vi glæder os til at komme i gang med at indrette nye faciliteter, så vi får de bedste forudsætninger for at udvikle ny viden og undervise i bl.a. vedvarende energi og miljøforhold, siger Erik Møller til TV2/NORD.

Idéen om at lave en Energi og Miljøskole i Frederikshavn falder rigtig godt i tråd med byprojektet om at gøre Frederikshavn til Danmarks førende energi by. Visionerne for Energi- og miljøskolen er først og fremmest at højne niveauet mht. viden og forskning på området.

- Formålet er, at videre- og efteruddanne både ledige og folk i arbejde indenfor energi- og miljøområdet. Derudover vil vi gerne give nuværende og kommende studerende og elever de bedste forudsætninger for at beskæftige sig med den nyeste teknologi inden for vedvarende energi, bæredygtighed og miljø, siger Erik Møller til TV2/NORD.

Skolen står færdig om to et halvt år.


Seneste nyt

fra Nordjylland