Frederikshavn får nyt vartegn i aften

Om få timer skifter Frederikshavn Havn karakter. Hidtil har kranerne og Siloen prydet byen fra søsiden, men det forandres når Maersk Guardian kommer til byen.

Tre slæbebåde fra Frederikshavn Havn er netop stukket til søs for at hjælpe til med bugseringen af den kæmpestore borerig Maersk Guardian, som i aften lægger til kaj i industrihavnen og forandrer byens look på ubestemt tid.

Havnevagten oplyser, at boreriggen efter planen passerer molehovedet 18.15 i aften.

Det betyder, at Frederikshavn får et nyt 157 meter højt vartegn, som kan ses helt fra Skagen og på ubestemt tid kommer til at pryde byens havnefront.

Til sammenligning er Siloen, som bliver boreriggens nærmeste nabo, kun 55 meter høj, og vindmøllerne ud for havnen er 110 meter høje.

Riggen er lagt op som følge af stor afmatning i boreindustrien, og der er svage forhåbninger om, at eventuel istandsættelse kan kaste hundredevis af arbejdspladser af sig, som det skete, da den blev sat i stand i Hirtshals for et trecifret millionbeløb med op til 600 arbejdspladser i kølvandet.

Der er endnu ikke lavet aftaler om decideret arbejde på riggen til byens maritime virksomheder, og der er altså alene tale om havnepenge på indtægtskontoen.


Seneste nyt

fra Nordjylland