Frederikshavn finaleklar

3-0 lød sejrscifrene i nordjysk favør, da Frederikshavn White Hawks sent fredag aften spillede sig i DM-finalen ved at besejre SønderjyskE.

Målene blev fordelt med ét i hver periode i en kamp, hvor der var viljen til forskel. Frederikshavnerne kæmpede bravt for hinanden, mens sønderjyderne virkede trætte og uoplagte.

Vendelboernes kaptajn, Mike Grey, startede festen blandt de godt 2000 tilskuere med sin scoring til 1-0 i første periode. Udover et hav af nærkampe, så blev den rutinerede Grey også noteret for en assist.

I målet havde en anden af Frederikshavns profiler, Frederik Andersen, en stille aften. Et par enkelte refleksredninger blev det til, men ellers var han hjulpet godt af en solidt nordjysk forsvarsspil og svagt sønderjysk angrebsspil.

Sejren betyder at slutstillingen i serien blev 4-2 til Frederikshavn. Det var i øvrigt første gang, at et af de to hold lykkedes med at vinde en kamp på hjemmebane i serien.

Frederikshavn møder i finalen Herning. Første kamp spilles i Herning fredag. Finalen spilles, som semifinalen, bedst af syv kampe.