Frederikshavn har meget at takke havnen for: Skaber hvert femte job i kommunen

Frederikshavn Havn står direkte og inddirekte for 5596 job i Frederikshavn Kommune.

En ny analyse lavet af Syddansk Universitet og Center for Regional- og Turismeforskning viser, at Frederikshavn Havns betydning for resten af byen, kommunen og det øvrige Nordjylland er ganske betragtelig.

Havnen er faktisk så stor en spiller i landets nordligste kommune, at hele 5596 af kommunens i alt 27.600 jobs direkte eller inddirekte er skabt af havnen - det er hele 20 procent.

Der er investeret millioner og atter millioner af kroner i havnen, og snart er første etape af den store havneudvidelse klar til at blive taget i brug. Anden etape er allerede besluttet, og når det arbejde er afsluttet, vil man have investeret en milliard kroner i havnen. Ifølge analysen er de penge godt givet ud, for havnen påvirker den lokale og regionale værditilførsel med hele 3,3 millarder - årligt. 

- Analyse viser, vi gør det rette

Analysens konklusioner er, ikke overraskende, sød musik i ørene på både borgmester Birgit S. Hansen (S) samt havnens ledelse. Ifølge borgmesteren viser analysen, at det var det rigtige valg at beslutte havnen udvidet i den grad det sker nu.

- Vi har altid i Frederikshavn Kommune været klar over, at havnen har afgørende betydning for både beskæftigelsen og følgeerhvervene. Nu ser vi sort på hvidt, at den økonomiske rækkevidde er langt ud over kommunegrænsen, og det er især tilfredsstillende, fordi det også viser, at vi gør det rette, når vi udvider Frederikshavn Havn endnu en gang. Endda inden den første etape er færdig. Havnen og de maritime virksomheder er det Frederikshavn er bygget af, og præcis der, hvor vi er unikke og kan finde nye vækstmuligheder, lyder det fra borgmesteren i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand for Frederikshavn Havn Bo Uggerhøj følger op:

- Vi er virkelig godt tilfredse med de resultater som fremgår. Frederikshavn Havn kan bruge de nye tal i det udviklingsarbejde, vi har sat i gang, og som vi allerede ser resultater af. Det bringer flere arbejdspladser til byen og til lokalområdet, og det er vi stolte af. Vi er jo meget interesserede i at alle frederikshavnere skal opfatte havnen som deres, og vi tror, at tallene giver større forståelse for, hvorfor det betaler sig at investere i havneudvidelser. 


Seneste nyt

fra Nordjylland