Frederikshavn fremelsker sportstalenter

Nu skal skoleelever med sportstalent have mulighed for at dyrke det i skoletiden: Talentsportsklasser er på vej

Mavebøjninger. Matematik. Spansk og slagskud. Sådan kan et skoleskema se ud efter sommerferien for elever fra syvende til niende klasse i Frederikshavn Kommune. Allerede når næste skoleår begynder skal skoleelever på de ældste klassetrin nemlig kunne dyrke sport på elite niveau i folkeskoleregi.

- Talenterne og tilbud om talentsportsklasser udgør en styrke for lokalsamfundet, og det understøtter vores ønske om at tiltrække både unge og børnefamilier til bosætning i kommunen, hvis man for eksempel gerne vil give sit barn forudsætninger for at dyrke eliteidræt i nærområdet, siger Birgit S. Hansen, socialdemokratisk borgmester, Frederikshavn Kommune.

Initiativet Talentsportsklasse skal udvikles i løbet af foråret og Frederikshavn Kommune arbejder for klasserne kan få hjemme på en skole i Frederikshavn by. Talentsportsklasserne skal fyldes efter optagelseskrav og intentionen er give mulighed for både faglig læring og sportslig udfordring:

- Vi forestiller os at alle de elever, der i forvejen efter aftale har lov til at bruge skoletid på at dyrke sport på et professionelt plan kunne have både stor gavn af og stor effekt af at gå i skole i en særlig Talentsportsklasse. Vi opretter klasserne, fordi vi gerne vil understøtte talenternes udvikling og den mulighed findes i folkeskolereformen, siger Christina Lykke Eriksen fra SF, formand for Børne- og Ungdomsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommune vil invitere sportsklubberne til et samarbejde om Talentsportsklasserne, i første omgang skal talenterne findes indenfor sportsgrenene fodbold, håndbold, floorball, golf, badminton og selvfølgelig ishockey.

- Vi ønsker at involvere sportsklubberne, fordi de har en vigtig viden om de unges sportslige udfordringer og kan bistå arbejdet med at lokalisere andre sportsgrene som kunne blive aktuelle for Talentsportsklasserne. Vi synes, der er så stort et foreningsliv og så mange ildsjæle, der til daglig har kontakt til den store talentmasse, vi har i Frederikshavn Kommune, og dem vil vi gerne inddrage,” siger Mogens Brag fra Venstre, formand, Kultur-og Fritidsudvalget, Frederikshavn Kommune.

I løbet af den kommende uge modtager sportsklubberne en invitation til at deltage i processen.


Seneste nyt

fra Nordjylland