Frederikshavn Havn udvider igen

Der er flere arbejdspladser på vej i Frederikshavn, når Orskov Yard næste år ventes at tage et nyt dokanlæg i brug på Frederikshavn Havn. Værftet har indgået en aftale med Frederikshavn Havn, hvor dokkapaciteten på havnen udvides.

Orskov Yards nye flydedok skal placeres på et nyt kajanlæg, som Frederikshavn Havn bygger, som et tillæg til den nuværende havneudvidelse. Der skal bygges på et område på 30.000 kvadratmeter. Den nye kajanlæg med dok ventes at stå færdigt i slutningen af næste år.

-    Når projektet er færdigt, så vil det betyde flere arbejdspladser. Med en ekstra dok kan vi tage 25 procent flere skibe ind, og flere skibe vil betyde flere arbejdspladser, siger Lars Fischer, direktør Orskov Yard.

Projektet går i gang i løbet af kort tid med projektering og udbudsrunde, og efter planen begynder byggefasen i starten af 2020. 

-    Det er vigtigt i forhold til fremtiden for os. Kajanlægget er en forudsætning for at Orskov kan investere i flydedokken, siger Lars Fischer, direktør Orskov Yard.

 
 
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

Vanddybden på 14 meter i havneudvidelsen og den øgede kapacitet forøger potentialet for den samlede maritime serviceindustri markant i Frederikshavn. Orskov Yard har netop fejret 60-års jubilæum og viser med aftalen en stærk tro på fremtiden.

- Vi glæder os enormt over aftalen med Orskov Yard, der har stor betydning for, at vi kan udnytte det potentiale, som havneudvidelsen giver. Orskov Yard spiller en stor rolle i udviklingen af Frederikshavns maritime serviceindustri med stor betydning for såvel by som havn. Det er fantastisk, at Orskov Yard nu investerer kraftigt i udviklingen af deres forretning, hvilket vil smitte af på den samlede maritime serviceindustri - ikke bare i Frederikshavn men i hele Nordjylland, siger Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør Frederikshavn Havn.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland