Frederikshavn i top: Bedst til at holde samtaler med ledige og sygemeldte

Kommunerne har pligt til at holde samtaler med ledige og sygemeldte, men ikke alle overholder minimumskravene. I Nordjylland er Frederikshavn Kommune bedst, skriver Kanal Frederikshavn.

Der er stor forskel på kommunerne, når det handler om at afholde nok samtaler med folk, der i en periode står uden for arbejdsmarkedet. Et problem, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) påpegede i januar.

”Det er meget bekymrende – både for de mange borgere, der har brug for hjælp i den situation, de er i, og for Folketinget, der har vedtaget den lovgivning, der fastsætter rammerne for kontakten med ledige og sygemeldte,” skrev beskæftigelsesministeren i et brev til alle kommuner.

Kommunerne skal afholde et vist antal samtaler med dagpengemodtagere, sygedagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere og uddannelseshjælpsmodtagere.

Samtalerne skal hjælpe borgerne ud af ledighedskøen.

Nu viser en opgørelse for kommunerne, at kun 64 procent af disse borgere på landsplan har fået det antal samtaler, som de har krav på.

I Nordjylland er det Frederikshavn Kommune, der klarer sig bedst. Her får 77 procent af borgerne de samtaler, de har krav på, og det giver kommunen en 4. plads på landsplan. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Også Brønderslev Kommune er godt med. Ud af landets 98 kommuner ligger de på 9. pladsen med 75 procent af ledige og sygemeldte, der får de samtaler, de ifølge loven skal have.

Thisted, Rebild og Morsø Kommuner ligger også over landsgennemsnittet. Men her slutter det så – resten af de nordjyske kommuner ligger under gennemsnittet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen følger kommunernes udvikling nøje.

- Vi ved, at en tidlig kontakt med ledige har god effekt på at bringe borgerne i job, så der er jo ikke tale om regler for reglernes skyld, siger han i en pressemeddelelse.

Vesthimmerlands Kommune gør opmærksom på, at kommunen er en frikommune, og derfor ikke er forpligtiget til at følge Beskæftigelsesministeriets krav om et vist antal samtaler. I stedet afholder kommunen samtaler, når der er et behov eller et ønske om det fra den ledige.

Nordjyske kommuners placering

Frederikshavn nr. 4 – 77%
Brønderslev nr. 9 – 75%
Thisted nr. 16 – 72%
Rebild nr. 27 – 68%
Morsø nr. 36 – 66%
Mariagerfjord nr. 67 – 58%
Aalborg nr. 72 – 53%
Læsø nr. 77 – 52%
Hjørring nr. 79 – 52%
Jammerbugt nr. 88 – 47%
Vesthimmerland nr. 91 – 46%

Seneste nyt

fra Nordjylland