Frederikshavn igen-igen i spil til politiskole

Politiskolen skal ligge i eksisterende bygninger, og det får optimismen til at blomstre endnu mere i Frederikshavn.

Det har været op og ned og en gevaldig masse hoppen frem og tilbage i sagen om Danmarks nye vestlige politiskole. I efteråret var Frederikshavn Kommune med blandt de syv kommuner, der var mest interessante at placere en politiskole i. Senere skiftede daværende justitsminister Søren Pind mening og ville have nybyggeri i Herning, fordi Rigspolitiet anbefalede det.

Og nu er bøtten så vendt fuldstændig på hovedet igen, efter ny justitsminister Søren Pape Poulsen mandag har meldt ud, at politiskolen skal placeres i eksisterende bygninger. Det holder et flertal af partierne bag forliget på.

Dermed er Frederikshavn Kommune så tilbage i puljen. Præcis lige så klar som før den lillle rutsjebanetur.

- Først og fremmest er jeg glad for, at man har sat sig ned sammen for at komme videre. Når vi var blandt de syv, der sidst var i spil, så er vi det også denne gang. Vi er i hvert fald klar, lyder meldingen til TV2 Nord fra Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn Kommune. 

- Det, vi kan, er altså noget med tilgængelighed, så vi er nødt til at fortælle igen og igen, at vores bygninger ligger minutter fra en motorvej. Herfra er der 30 minutter til en lufthavn, og efter 30 minutter i luften er man i København. Heroppe er der ikke noget, der hedder at holde i kø. Skal man hurtigt til hovedstaden, flyver man, og det er altså klaret på en time, fortsætter hun.

Endnu er kriterierne for placeringen af en ny politiskole ikke offentliggjort. Men udsigten til en stor uddannelsinstitution og dermed øget vækst til Frederiskhavn Kommune gør borgmesteren særdeles tålmodig. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland