Frederikshavn Kommune Årets Ungdomskommune 2007

 Frederikshavn Kommune Årets Ungdomskommune 2007

Dansk Ungdoms Fællesråd har kåret Frederikshavn Kommune som årets Ungdomskommune 2007.

Stolte over prisen
- Det er vi selvfølgelig meget stolte over. Vi fik prisen, fordi vi vil noget på ungeområdet. Vi har vendt bøtten og tænker unge på en helt anden måde end tidligere. Vi er kommet frem til, at vi har brug for deres ressourcer og deres viden.
Vi har brug for deres hjælp til at finde løsninger på de udfordringer vi står overfor på ungeområdet.
Derfor tager vi dem ikke blot med på råd, men tiltror dem faktisk et ansvar for at udvikle et ungemiljø i kommunen, siger Borgmester Erik Sørensen.

UngWelt-konference
Frederikshavn Kommune har gennem de seneste par år arbejdet ud fra en tænkning om, at de unge kan og skal bidrage til at forme ungemiljøet i kommunen. Dette er helt konkret sket ved, at de unge bliver taget alvorligt.
Kommunen står blandt andet bag UngWelt-konferencer - et forum, hvor unge, erhvervsledere, politikere og uddannelsesinstitutioner mødes. På UngWelt bliver der talt om, hvad der konkret kan gøres for at styrke Frederikshavn Kommunes fremtid.
De unge får mulighed for at dele deres drømme med de andre deltagere, og de får muligheden for at påvirke beslutningstagerne direkte gennem dialog.
De unges viden er essentiel for, at Frederikshavn Kommune kan følge med tiden. Frederikshavn Kommune er nemlig overbevist om, at unge fanger trends og tendenser, før beslutningstagerne.

Indstillet af FUF
Det var FUF (Frederikshavn Ungdoms Fællesråd), der indstillede Frederikshavn Kommune til prisen blandt andet med en begrundelse om, at man i Frederikshavn Kommune har erkendt, at de unge er 'det stærkeste råstof', vi kan byde på.

Det er anden gang DUF uddeler prisen.


Seneste nyt

fra Nordjylland