Frederikshavn Kommune er god til integration

Frederikshavn Kommune er næstbedst, når det gælder at få flygtninge og familiesammenførte hurtigere i arbejde eller uddannelse, viser undersøgelse.

Flere i job og uddannelse
Kommunerne får dobbelt så mange flygtninge og familiesammenførte i job og uddannelse som i 2000.
Det viser en undersøgelse af kommunernes integrationsindsats, som Anvendt Kommunalforskning (AKF) har foretaget for Integrationsministeriet.

Top 10
De 10 bedste kommuner i perioden 1999-2007 er Billund, Frederikshavn, Halsnæs, Hedensted, Horsens, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk.

Flygtninge og familiesammenførte er under integrationsloven.
15 pct. af flygtninge og familiesammenførte, der ankom i 2000, var i arbejde eller uddannelse efter et år i Danmark.
Den tilsvarende andel personer, der ankom i 2006, er på 29 pct.

- Det er glædeligt at konstatere, at regeringens bestræbelser på at forbedre integrationen af de nyankomne flygtninge og familiesammenførte kan aflæses så tydeligt i denne effektmåling. Indsatsen er blevet mere fokuseret mod beskæftigelse eller uddannelse, som er den bedste vej ind i det danske samfund. Vi kan være tilfredse med, at udviklingen er vendt, og at det bedre end nogensinde lykkes at få vores nye borgere integreret, siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i en pressemeddelelse.

Læs mere
Man kan læse 'Effektmåling af kommunernes integrationsindsats i perioden 1999 til 2007' og rapporten ?Benchmarkinganalyse af integrationen i kommunerne målt ved udlændinges beskæftigelse 1999-2007' på www.nyidanmark.dk
ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland