Frederikshavn på finalekurs

Frederikshavn White Hawks leverede en overraskelse af de helt store, da holdet i Vojens slog SønderjyskE med 5-4 efter en intens kamp.

Frederikshavn White Hawks er nu "bare" to kampe fra en sensationel plads i DM-finalen i ishockey.

Tirsdag aften bragte holdet sig foran med 2-1 i semifinaleserien mod SønderjyskE, da holdet tilføjede sønderjyderne et af de meget sjældne slutspilsnederlag på egen is.

SønderjyskE havde ikke tabte på hjemmebane i slutspillet siden 2006. Holdet vandt også skudstatistikken klart mod Frederikshavn. 42-23 i Sønderjysk favør, men det er målene, som tæller. Og her fik Frederikshavn et mere end SønderjyskE.

Frederikshavn førte sensationelt med 3-0 midt i 2. periode.

Ilya Dubkov stod for det første og tredje, mens Radim Piroutek scorede til 2-0 i begyndelsen af 2. periode.

Hjemmeholdet leverede et flot come back. Inden 2. periode var forbi, havde SønderjyskE udlignede til 3-3, og det lignede et nordjysk nederlag, da hjemmeholdet også kom foran med 4-3 i 3. periode.

Men Frederikshavn nægtede at give op. Med 13 minutter igen udlignede Mike Martin til 4-4, og fire minutter før tid blev Oleg Sorokins den store helt for Frederikshavn, da han scorede til 5-4.

Dramaet fortsætter på fredag i Frederikshavn, når de to hold mødes igen.

I den anden semifinaleserie bragte Herning sig foran med 3-0, da de igen slog AaBs banemænd fra Odense.